Eerste diamanten status ooit is voor FLEMMING

FLEMMING heeft vandaag als allereerste artiest in Nederland een diamanten plaat in ontvangst genomen. Hij kreeg de plaat voor zijn gelijknamige album FLEMMING, met daarop hits als Amsterdam en Automatisch. De diamanten status bestaat sinds 1 januari 2024 en wordt toegekend aan singles die in Nederland 50 miljoen streams halen en albums die 200 miljoen keer gestreamd worden.

FLEMMING heeft de afgelopen twee jaar, na zijn debuutsingle ‘Amsterdam’, al veel bereikt. Talloze hits als ‘Amsterdam’, ‘Automatisch’ en ‘Paracetamollen’ zorgden voor twee uitverkochte clubtours en brachten hem op podia van onder meer De Vrienden van Amstel LIVE, Paaspop, Concert at SEA en de Zwarte Cross. In 2023 deed FLEMMING twee uitverkochte shows in de AFAS Live, wat tevens zijn grootste eigen show tot nu toe was. Op dit moment domineren zijn recente hits, zoals ‘Alles Op Gevoel’ met Ronnie Flex en Zoë Tauran, en ‘Champions League’ met Boef al enkele weken de Spotify Top 50. Het behalen van een diamanten plaat is een bekroning op de afgelopen twee succesvolle jaren van FLEMMING.Goud en Platina
Diamant is een toevoeging op Goud en Platina die al veel langer bestaan. Goud wordt toegekend aan singles met >10 miljoen streams en albums met >40 miljoen streams. De platina status is voor singles die >20 miljoen keer gestreamd worden en albums die >80 miljoen streams halen. Meervoudig Platina bestaat sinds dit jaar niet meer. Daarvoor is Diamant in de plaats gekomen.

Contact NVPI 
Neem bij vragen contact op met Eva de Vroome (Hoofd Communicatie):
+31 (0)6 58 98 01 18 of eva.de.vroome@nvpi.nl

📷: ANP / Sander Koning

Ander nieuws