Friends of STOMP

Friends of STOMP is een netwerk van partners die zich verbonden voelen met de Nederlandse onafhankelijke
muziekindustrie. Deze partners, ook wel ‘friends’ genoemd, zijn bedrijven of organisaties die nauw samenwerken met STOMP en haar leden. Via dit netwerk geeft STOMP haar partners toegang tot haar leden, zet ze in de schijnwerpers
en probeert samen met de partner te zoeken naar samenwerkingen die interessant zijn voor zowel partner als STOMP-leden. Ook Friend of STOMP worden? Stuur dan een berichtje naar secretariaat@stichtingomp.nl voor meer informatie!

BOEP

BOEP is de perfecte distributiepartner voor labels en artiesten. BOEP is een betrouwbaar platform om op een efficiënte manier jouw muziek te leveren aan diverse digitale muziekportals. Naast Friend of STOMP is BOEP ook sponsor van het STOMP Development Team. 

Droplet

Droplet is een dynamisch merchandise-bedrijf gerund door broers Peter en Franklin Gonzalez. Ze richten zich op productie op basis van behoefte, om financiële risico’s te verminderen.

FUGA

FUGA staat voor flexibele muziekdistributie en marketingservice vanuit hun digitale platform. Als wereldwijde B2B marktleider op het gebied van distributie is FUGA een bekende speler binnen de independent muziekindustrie.

Leopold Meijnen Oosterbaan Advocaten

“Ons kantoor steunt STOMP van harte als Friend. Iedereen in de industrie is gebaat bij sterke en succesvolle onafhankelijke labels. Hopelijk kan ons kantoor daar met kennis, kunde en een redelijke blik aan bijdragen.”

Profact

Profact is een cd- en dvd-perserij waar snelheid en kwaliteit hoog in het vaandel staan. Vanaf september 2023 produceert Profact ook vinyl in hun fabriek. Daarmee is Profact in staat om als ėėn van de weinige fabrieken in Europa de combinatie van vinyl- en cd-productie onder ėėn dak aan te bieden. Profact levert aan de Europese markt en biedt een breed scala aan verschillende verpakkingen.

Qisum

“Bij Qisum streven we ernaar om de essentie van de Nederlandse muziekcultuur te vieren en te versterken door de artiesten in hun kracht te zetten. In een muzieklandschap dat soms overweldigend en verzadigd kan aanvoelen, bieden wij een fris, authentiek podium waar creativiteit en originele content niet alleen gewaardeerd wordt maar ook de waardering ontvangt die het verdiend. Onze missie is simpel: de connectie tussen muziekliefhebbers en artiesten vernieuwen en verdiepen, waarbij we de unieke, rijke diversiteit van de Nederlandse muziekcultuur in de schijnwerpers zetten.”

TuneCore

Believe en dochterplatform TuneCore bieden een totaaloplossing voor independent artiesten en labels in alle stadia van hun ontwikkeling en is hiermee een van de grootste bedrijven ter wereld op het gebied van digitale muziekdistributie.

YouTube

Het bekende videoplatform van Google is al jaren de standaard binnen én buiten de muziekindustrie.

Nationale partners

ADE

Het Amsterdam Dance Event is een muziekconferentie, festival en het wereldwijde ontmoetingspunt voor de creatieve industrie gericht op elektronische muziek en vindt sinds 1996 jaarlijks in oktober plaats in Amsterdam.

BumaNL

BumaNL is dé conferentie en hét festival voor de Nederlandstalige muziek. Een jaarlijks terugkerend evenement dat wordt gekarakteriseerd door interactieve panels, discussies, masterclasses,  showcases en de Buma NL awardshow. Het is het professioneel middelpunt voor iedereen die werkt voor en met het Nederlandstalige repertoire.

Buma/Stemra

Buma/Stemra is een Nederlandse collectieve beheersorganisatie die belangen behartiging in Nederland voor componisten, tekstdichters en muziekuitgevers op het gebied van muziekauteursrecht. Buma/Stemra is de werkorganisatie van de Vereniging Buma en de Stichting Stemra. 

Dutch Music Export

Dutch Music Export is een initiatief van Fonds Podiumkunsten, Buma Cultuur en de Stichting Popcoalitie en heeft tot doel het aantoonbaar en meetbaar structureel versterken van de internationale positie van de Nederlandse popmuziek binnen de wereldwijde muzieksector.

ESNS

Eurosonic is het grootste showcasefestival van Europa en vindt ieder jaar in januari op de woensdag, donderdag en vrijdag vóór Noorderslag plaats in Groningen. Eurosonic is onderdeel van Eurosonic Noorderslag. Tijdens het festival treden een kleine 250 bands en acts op, op 36 podia in de Groningse binnenstad.

Mores

Mores is het onafhankelijke meldpunt voor ongewenste omgangsvormen voor de Nederlandse culturele en creatieve sector. STOMP is aangesloten bij Mores en de Regeling Optreden tegen Ongewenste Omgangsvormen.

NVPI

NVPI is de branchevereniging voor muziekproducenten en filmdistributeurs.

Popcoalitie

De Popcoalitie is een samenwerkingsverband tussen een groot aantal partijen in de muzieksector.

SENA

De collectieve beheersorganisatie voor naburige rechten. Sena betaalt vergoedingen aan muziekproducenten en muzikanten voor openbaar gebruik van opgenomen muziek.

Stichting BREIN

Stichting BREIN formaliseert de bestaande samenwerking tussen auteurs- en naburig rechthebbenden op het gebied van piraterijbestrijding. 

Internationale partners

IMPALA

Independent Music Companies Association: de Europese zusterorganisatie van STOMP.

MERLIN

Merlin is een wereldwijd digitaal rechtenbureau voor de independent muziekindustrie. Merlin biedt collectieve licenties aan online muziekdiensten en biedt independent platenlabels daarmee een eerlijke prijs voor hun producten. Als STOMP-lid krijg je 50% korting op de service fee van Merlin.

WIN

Worldwide Independent Network: de wereldwijde zusterorganisatie van STOMP.