IMPALA 100 Artists To Watch 2024

Voor het derde jaar publiceerde IMPALA in samenwerking met YouTube vandaag de 100 Artists To Watch. Deze lijst met veelbelovende Europese independent artiesten is nu te bekijken voor 2024.

Met dit Europese initiatief zet IMPALA de diversiteit van de Europese onafhankelijke muzieksector in de schijnwerpers. 100 Artists to Watch is samengesteld door leden van IMPALA met als doel om artiesten in verschillende stadia van hun carrière te belichten. Leden kunnen artiesten voordragen op basis van verschillende factoren zoals diversiteit, innovatie en commercieel succes. Kortom; een lijst van artiesten die in de gaten gehouden moeten worden.

De top 100 lijst van IMPALA bevat artiesten uit 30 verschillende landen en omvat meer dan 35 muziekgenres, van R&B tot Drill, Folk tot Electronic, Pop tot Post-Punk. Er zijn talloze artiesten om naar te luisteren en vele onafhankelijke platenlabels om te ontdekken.


In de lijst zijn ook dit jaar weer vier Nederlanders terug te vinden; Claude (Cloud 9 Music), néomí ([PIAS]), The Jordan (Cooking Vinyl) en Tim Dawn (CTM).

Klik hier voor het persbericht op IMPALA’s website, waar je ook de volledige lijst kunt vinden.

Ander nieuws