IMPALA: Rapport over eerste diversiteit-enquête

IMPALA, de Europese brancheorganisatie voor independent platenlabels, heeft een rapport uitgebracht over het eerste diversiteit- en inclusieonderzoek van de onafhankelijke muzieksector. Het onderzoek had twee hoofddoelen: Ten eerste om best practices, de lokale ontwikkelingen en projecten in kaart te brengen. Ten tweede om een beeld op te krijgen van de belangrijkste problemen waarmee we in de onafhankelijke muzieksector worden geconfronteerd. Het volledige rapport is hier te lezen.

De taskforce van IMPALA stuurde de enquête naar independent labels en brancheverenigingen in 22 verschillende landen. De steekproef bestond uit bedrijven van verschillende grootten en personeelsbestanden. Uit de enquête blijkt dat gendergelijkheid de hoogste prioriteit heeft bij de ondervraagden. Ook blijkt dat veel bedrijven op dit moment al bezig zijn met wijzigingen in hun beleid, maar dat ze niet altijd weten waar ze moeten beginnen vanwege gebrek aan de juiste middelen.

Uit de enquête bleek ook dat financiering voor diversiteitsprojecten een belangrijke behoefte is en een startpunt voor verandering binnen de sector. IMPALA is van plan de Europese Commissie te vragen om meer EU-financieringsmogelijkheden voor diversiteit te ontwikkelen.

Ander nieuws