WIN wijst een nieuw bestuur aan, Maria Amato wordt de eerste vrouwelijke voorzitter

WIN (Worldwide Independent Network) heeft haar bestuur voor 2022 gekozen. Maria Amato, CEO van de ‘Australian Independent Record Labels Association’ (AIR) is de nieuwe voorzitter. STOMP-voorzitter Kees van Weijen trekt zich terug uit het bestuur en wordt bedankt voor zijn jarenlange toewijding.

Naast Amato zijn er drie nieuwe leden voor het bestuur aangewezen: Jeffrey Chiang (Fluxus INC/LIAK, Zuid Korea), Paul Pacifico (AIM, Verenigd Koninkrijk) en Sandra Rodrigues (AMBI, Brazilië). De co-voorzitters Mark Kitcatt (Everlasting Records, Spanje), Richard Burguess (A2IM, Amerika) en Oliver Knust (IMICHILE, Chili) zullen samen met Amato doorgaan in uitvoerende commissie.

Het bestuur van WIN bestaat uit verschillende onafhankelijke muziekbedrijven uit verschillende landen wereldwijd. Elk bestuurslid moet genomineerd worden en vervult de functie voor een jaar. Hierna is het mogelijk om opnieuw gekozen te worden.De aankomende tijd zal het bestuur zich vooral focussen op het ontwikkelen van het netwerk van WIN. Ze zullen hiernaast zich bezighouden met de grootste uitdagingen voor independent labels.

Maria Amato werkt al meer dan 25 jaar in de kunst- en non-profitsector. Ze is gespecialiseerd in financiën en bedrijfsmanagement. Naast haar functie als CEO bij AIR, runt ze het ‘Women in Music’ mentorprogramma. Hierbij zet ze zich in voor de rechten van vrouwen in de Australische muziekindustrie.

Paul Pacifico is de CEO van ‘Association of Independent Music’ (AIM). Hij zet zich in voor de belangen van independents vanuit het Verenigd Koninkrijk. Voor vele jaren was Pacifico al nauw betrokken bij zowel WIN als IMPALA.

Jeffrey Chiang (Fluxus INC/LIAK, Zuid Korea) en Sandra Rodrigues (AMBI, Brazilië) voegen zich ook bij het bestuur. Beiden zijn zeer enthousiast om zich bij WIN in te kunnen zetten voor een sterkere independent community.

De bestuursleden die naast Kees van Weijen WIN zullen verlaten zijn Carlos Mills en Chan Kim.

Ander nieuws