Charles Caldas ontvangt STOMP Independent of the Year Award 2019

Over de STOMP Independent of the Year Award schreven ook: Entertainment Business Music Week NVPI Merlin

Brancheorganisatie STOMP heeft de Independent of the Year Award 2019 uitgereikt aan Charles Caldas voor zijn werk voor independent platenlabels als CEO van Merlin: het wereldwijde digitale rechtenbureau voor de independent muziekindustrie.

Kees van Weijen, bestuursvoorzitter van STOMP en IMPALA: “Bij de volledige transformatie van fysiek naar digitaal in de platenindustrie heeft Charles vanaf de start bij Merlin een zeer belangrijke rol gespeeld. Met name bij het verdedigen van de rechten van independent labels en het streven naar een ‘same level playing field’ is hij van grote waarde geweest. Onder leiding van Charles heeft de independent sector nu een groot marktaandeel in de digitale wereld.”


Juryrapport

“Als CEO heeft Charles Caldas een belangrijke rol gespeeld voor Merlin en haar independent leden voor meer dan een decennium. Sinds het begin van de organisatie is Charles een stuwende kracht geweest die een immense bijdrage heeft geleverd aan het succes van Merlin.”

Tijdens Charles’ tijd bij Merlin heeft de platenindustrie streaming omarmd als nieuw format. Merlin heeft deals gemaakt met talloze belangrijke digitale platforms zoals Spotify, YouTube Music, Facebook, Deezer, Alibaba, NetEase, Tencent en meer. Tijdens zijn 12 jaar als CEO heeft Caldas bijna 900 leden uit 66 verschillende landen verbonden aan Merlin. De organisatie vertegenwoordigt nu meer dan 20.000 independent platenlabels en distributeurs.

“Charles heeft een enorme rol gespeeld bij het verdedigen van de rechten van independent labels en het creëren van gelijke kansen binnen de industrie. Met Charles aan het roer heeft de independent sector nu een aanzienlijk marktaandeel binnen de digitale muziekindustrie. Het STOMP-bestuur twijfelt er niet aan dat Charles Caldas de juiste persoon is om de STOMP Independent of the Year Award 2019 te ontvangen.”

Merlin CEO Charles Caldas: “It’s a true honour to receive this award from STOMP, who have been such great supporters of Merlin from the very early days, and such an important force in advocating for and educating Dutch independents in this ever-changing market. Thank you!”

Over de STOMP Independent of the Year Award

Het STOMP bestuur heeft de Independent of the Year Award in het leven geroepen met als doel erkenning te geven aan het werk van een persoon of organisatie binnen de independent muziekindustrie. Het STOMP bestuur besluit elk jaar wie de award in ontvangst mag nemen.

De STOMP Independent of the Year Award is voor het eerst uitgereikt in 2017. Het independent label Rotterdam Airlines heeft toen de award mogen ontvangen voor hun ijzersterke invloed op het Nederlandstalige hiphop en urban genre. In 2018 werd de award uitgereikt aan Helen Smith voor haar werk voor independent labels in Europa als Executive Chair van IMPALA.

Foto: Jaap Stolk

Ander nieuws