STOMP Independent of the Year Award 2023 voor Armada Music

STOMP heeft de Independent of the Year Award 2023 uitgereikt aan Armada Music, vanwege het onmiskenbare succes van het label in het dance-genre gedurende de afgelopen 20 jaar. Armada Music is het grootste independent dancelabel ter wereld en heeft zonder twijfel een enorme invloed gehad op de populariteit van dancemuziek wereldwijd. De STOMP Independent of the Year Award wordt jaarlijks uitgereikt ter erkenning van een bijzondere prestatie binnen de independent muziekindustrie.

De STOMP Young Achievement Award, de prijs ter erkenning van een recente bijzondere presentatie door een relatief nieuwe independent organisatie/professional, ging naar LAB Music. LAB Music maakte met zijn flexibele bedrijfsvoering het succes van artiesten als Goldband en Sophie Straat mogelijk en droeg daarmee de afgelopen jaren bij aan een toegankelijkere independent muziekindustrie in Nederland.

Armada Music – Winnaar van de STOMP Independent of the Year Award 2023
Armada Music is een vooraanstaand onafhankelijk platenlabel dat in 2003 werd opgericht door Armin van Buuren, Maykel Piron en David Lewis. Het label vertegenwoordigt naast Armin van Buuren artiesten zoals Sunnery James & Ryan Marciano, ARTY, D.O.D, Eelke Kleijn, Loud Luxury,  en Jan Blomqvist. Het label onderscheidt zich door een breed scala aan elektronische muziekgenres te vertegenwoordigen en samen te werken met toonaangevende artiesten en dj’s over de hele wereld. Naast het hoofdkantoor in Amsterdam opende Armada Music kantoren in Londen, New York en Laren en veroverde met een team van inmiddels ruim 120 medewerkers de dance-industrie.

Jury: “Armada Music heeft niet alleen een indrukwekkende catalogus van elektronische hits opgebouwd, maar heeft ook een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van elektronische muziek in Nederland en daarbuiten. Ze hebben de weg vrijgemaakt voor talloze talentvolle artiesten en dj’s en hebben bijgedragen aan het wereldwijde succes van de Nederlandse dancemuziek.
Armada laat zien hoe veelzijdig een platenlabel kan zijn; ze maken radio, organiseren liveshows, runnen hun eigen studio’s en delen kennis met opkomende professionals middels Armada University. Het oprichten van investeringsmaatschappij Beat Music Fund eerder dit jaar toont de grenzeloze ambitie van Armada.
Onder leiding van CEO Maykel Piron is Armada Music al 20 jaar een inspiratie voor independent labels in Nederland en ver daarbuiten. Daarom verdient Armada Music als geen ander de STOMP Independent of the Year Award 2023.”

Kees van Weijen, bestuursvoorzitter van STOMP, over Armada Music: “Vanaf de start in 2003 zag het team van Armada de potentie van de wereldwijde dance music trend. Met durf, visie en geweldige A&R investeerden Armin van Buuren, Maykel Piron en David Lewis in de dance-scene. Het resultaat: het grootste independent dance-label ter wereld. Gezien hun Nederlandse roots mogen wij ontzettend trots zijn op Armada. Namens STOMP feliciteer ik alle medewerkers en artiesten van Armada met het 20-jarig jubileum en het winnen van de STOMP Independent of the Year Award 2023.”

“We kunnen STOMP niet genoeg bedanken voor het in ontvangst mogen nemen van de Independent of the Year Award van 2023”, zegt Maykel Piron, de CEO en medeoprichter van Armada Music. “Net als alle andere indies doen we al het mogelijke om onze stempel op de wereldwijde muziekindustrie te drukken, en we zijn dan ook ontzettend trots dat ons harde werk erkend en gewaardeerd wordt. Deze fantastische award is de kers op de taart van onze twintigste verjaardag.”

LAB Music – Winnaar van de STOMP Young Achievement Award 2023
LAB Music is een relatief nieuwe speler in de branche, maar daarom niet minder succesvol. Ze bieden flexibele manieren voor muziekdistributie en -promotie voor zowel gevestigde als opkomende artiesten en ondersteunen ook kleinere independent labels. LAB Music werkt met artiesten zoals Goldband, Sophie Straat, Chef’Special, Eefje de Visser, Metropole Orkest en vele anderen.

Jury: “LAB Music heeft op indrukwekkende wijze gehoor weten te geven aan de nieuwe trends in de Nederlandse muziekindustrie. Met zijn ‘boutique distributie’-model biedt LAB Music wat independent artiesten steeds vaker lijken te zoeken: autonomie en flexibiliteit. Met o.a. het recente succes van Goldband laat LAB Music een bijzondere meerwaarde zien voor zowel independent artiesten als labels. Oprichter/eigenaar Guillaume Warmerdam laat op alle fronten zien de independent muziekindustrie een warm hart toe te dragen. Ook buiten zijn werk bij LAB Music zet hij zich mateloos in voor een eerlijke, gezonde independent community. Er bestaat geen twijfel over dat de STOMP Young Achievement Award 2023 thuishoort bij Guillaume en zijn LAB Music.”

Kees van Weijen, bestuursvoorzitter van STOMP, over LAB Music: “Op 35-jarige leeftijd weet Guillaume met zijn team al een stempel te drukken op onze industrie. Het succes van Goldband is enorm en zijn roster blijft groeien. Guillaume is independent in hart en nieren!”

Over de STOMP Independent of the Year Award
Het STOMP-bestuur heeft de Independent of the Year Award in het leven geroepen met als doel erkenning te geven aan het werk van een persoon of organisatie binnen de independent muziekindustrie. Het STOMP-bestuur besluit elk jaar wie de award in ontvangst mag nemen.

Eerdere winnaars van de STOMP Independent of the Year Award zijn Rotterdam Airlines (2017), Helen Smith (IMPALA, 2018), Charles Caldas (Merlin, 2019), Excelsior Recordings (2020) Cloud 9 Music (2021) en 8ball Music (2022).

Over de STOMP Young Achievement Award
In 2020 is de STOMP Young Achievement Award geïntroduceerd. Deze award is in het leven geroepen ter erkenning van een recente bijzondere prestatie door een relatief nieuw bedrijf (of persoon) voor de independent muzieksector in Nederland. De Young Achievement Award wordt uitgereikt door het STOMP Development Team.

Eerdere winnaars van de STOMP Young Achievement Award zijn Chillhop Music (2020), Tim van der Zalm (DI-RECT, 2021) en Excited About Music (2022)

Foto’s: Joyce van Doorn

Ander nieuws