Winnaars Music Moves Europe Talent Awards 2021 bekend

De winnaars van de Music Moves Europe Talent Awards 2021 zijn vrijdagavond bekendgemaakt op het digitale Nite Hotel-platform. De winnaars zijn Alyona Alyona (ua), Inhaler (ie), Julia Bardo (it), Lous and the Yakuza (be), Melenas (es), Rimon (nl), Sassy 009 (no) en Vildá (fi).

De Public Choice Award 2021 ging naar de Oekraïense rapper Alyona Alyona. Dat werd publiekelijk aangekondigd door de Europese Commissaris voor Cultuur, Mariya Gabriel.

De ceremonie werd gepresenteerd door de Engelse artiest Melanie C, die de vorige hosts Jools Holland, Eric Corton en Thomas Neuwirth (Conchita Wurst) opvolgde. Het was de derde editie van deze Europese muziekprijs. Eerdere winnaars waren Rosalía, Meduza, Bishop Briggs, Girl in Red and Pale Waves.

De winnaars van de eerste acht awards zijn geselecteerd door een deskundige jury die bestaat uit Wilbert Mutsaers, Julia Gudzent, Katia Giampaolo, Huw Stephens en erejurylid Naaz (Public Choice winnaar 2020). Elke winnaar van deze eerste categorie ontvangt een geldprijs van €10.000, inclusief een zakelijk ondersteuningspakket dat door de partners van de prijs wordt verstrekt. Dit pakket bevat door deze organisaties geleverde diensten voor loopbaanontwikkeling. Als winnaar van de Public Choice Award ontvangt Alyona Alyona nog eens €5.000 en wordt ze uitgenodigd voor een live sessie in de opnamestudio van Deezer in Parijs.

De Music Moves Europe Talent Awards zijn in het leven geroepen om de internationale carrières van opkomende Europese artiesten te versnellen.

Entertainment Business

Ander nieuws